En mötesplats för alla

Stolta invånare har varit grunden för att framgångsrikt utveckla ett område som har kämpat med frågor som brist på integration och osäkra utomhusmiljöer. Tack vare samarbetet med invånarna på Drottninghög finns det idag flera mötesplatser där alla är välkomna.

Foto: Andreas Hillergren / Helsingborgs Stad

Idé A

IdeA är ett unikt bibliotek. De har en egen budget och lokala invånare är engagerade för att vara länken mellan olika grupper och organisationer i Drottninghög. Det är en mötesplats för kunskapsutbyte och dialog, ett kulturellt nav för att utforska de byggstenar som krävs för att bygga morgondagens Drottninghög.

Läs om vilka aktiviteter som finns på Idé A på deras facebook-sida. 

Rekrytera

Rekrytera, ett treårigt rekryteringsprojekt som engagerar boende från Drottninghög var så framgångsrikt att det nu har blivit en permanent verksamhet. Rekrytera är en verksamhet som erbjuder stöd för dig som söker arbete eller studier, genom samtal, vägledning och kontakt med arbetsgivare. Rekrytera vill lyfta den arbetskompetens som finns på Drottninghög och av 340 deltagare hittade 280 jobb eller började studera under de första tre åren!

På Rekryteras instagram-konto hittar ni mer info om Rekrytera.

Tryckeriet är ett aktivitetshus för och av helsingborgare. Det är en plats för gemenskap och aktivitet för alla åldrar. Här kan du bland annat gå gitarrkurs eller testa på ludosport. Det anordnas även evenemang i olika storlekar och former.

Ta reda på vad som händer på Tryckeriet på deras facebook-sida. 

DM – Ikeas mötesplats på Drottninghög

DM är en öppen marknadsplats där gemenskap kan frodas på Drottninghög. En plats där människor kan träffas, arbeta, äta, utbilda sig eller bara umgås. Det är en ny typ av handelsplats som baseras på invånarnas idéer och intressen och vem som helst kan få en chans att bli Drottninghögs nästa entreprenör här!

På DM’s facebook-sida hittar du veckoscheman och annan spännande info om vad som händer på plats! Länk till facebook-sidan hittar du här.