Smileloppet 2014

Den 24 april går starten för det första S´mileloppet i Helsingborg. Då kommer 1100 barn och ungdomar från Drottninghögsskolan och förskolan, Dalhemskolan och förskolan samt Kubikskolan på Fredriksdal att springa en engelsk mile, 1609 meter.

Här kan du se alla resultat

Det som gör detta loppet unikt är att allt är på riktigt. Karin Alm, som är Helsingborgs egen gladiatorutmanare kommer att hålla i uppvärmningen. Löparna får en nummerlapp med chip så att vi kan mäta tiden. Hela loppet kommer att livesändas och Drottningen på Drottninghög tar emot alla på mållinjen.

Loppen

Quarter mile, 402 meter
4-6 åringar. Start klockan 10.00 efter norra gångtunneln mellan Drottninghög och Dalhem. Ingen tidtagning.

Half mile, 804 meter
Årskurs 1-4. Start klockan 11.00 vid Drottninghögsskolan.
Mile, 1609 meter
Årskurs 5-9. Start klockan 12.00 på Fredriksdal söder om gångtunneln till Drottninghög.

Vi gör detta för att inspirera alla till att röra sig mer men även för att barnen och ungdomarna på de tre områdena skal ha en gemensam rolig upplevelse. Vi hoppas att det även ska bli ett S´milelopp nästa år, med fler skolor och kanske i en annan del av staden, säger Poul Witting, från Idé A som är en av initiativtagarna.

S´mile loppet är ett arrangemang av Helsingborgs stad i samarbete med Helsingborgshem, Rikshem, IFK Helsingborg, Idrottsmuseet, Team Rynkeby, Fritid Helsingborg, Högastenskolan,Vårdcentralen Drottninghög och Fokus Hälsa. Barnen från Dalhemsskolan, Dalhem södra förskola, Drottninghögskolan, Drottninghögs förskola och Kubikskolan springer loppet.

Vill du veta mer om S´mileloppet kontakta Poul Witting på Idé A, 0702104904, poul.witting@helsingborg.se