Röster från Drottninghög på Dunkers kulturhus

Mellan den 9 september och den 23 november 2014 pågår utställningen ”Röster från Drottninghög” på Dunkers kulturhus i Helsingborg.

Kulturmagasinet samlade under våren 2013 in berättelser, bilder och föremål som belyser hur det var och är att bo på Drottninghög – ett bostadsområde som är under stor förändring. Resultatet av detta blev utställningen ”Röster från Drottninghög” som du kan ta del av i Klintmans hörna på Dunkers kulturhus under hösten 2014.

Vernissagen är den 9 september kl 15-18 och då är det fri entré till utställningen. Under kvällen kommer det att gå gratis bussar mellan Drottninghög och Dunkers. Bussen avgår 15.00 från Drottninghög och sedan går den tillbaka till Drottninghög 16.30.

DrottningH är projektet som ska förändra och utveckla Drottninghög under 20 år. Projektet arbetar både med den fysiska förändringen som handlar om hur området ska se ut i framtiden och med de boende i området. Drottninghög byggdes för cirka 50 år sedan och det är många som hunnit bo och växa upp där. När området står inför förändringar ville Kulturmagasinet bevara minnen från området. I utställningen kan du ta del av några av de röster som de mött och alla bilder de samlat in.

Familjelördagar

Den 20 september och 25 oktober kl 12-16 kommer det att vara familjelördagar på Dunkers. Då jobbar vi med stadsplanering, kartor och klossar och undersöker bland annat hur vi vill att ett bostadsområde kan se ut. Drottaguiderna finns också på plats på Dunkers dessa lördagar. Kl 14.00 avgår buss från Dunkers till Drottninghög för guidning på området. Bussen går tillbaka efter guidningen och är åter på Dunkers kl 15.30.

Läs mer

Projekt DrottningH