Nu startar arbetet med parken och odlingslådorna

Från 1 december börjar vi bygga den nya parken vid Drottningshögsbadet. Snart kommer vi också att börja utveckla och bygga på odlingsplatsen.

Som en del av utvecklingen på Drottninghög så kommer Helsingborgs stad arbeta med att förbättra parker och grönområden i området. Den 1 december 2015 startar arbetet med att omvandla grönområdet i hålan till en park. Bland annat kommer gräsmattan att dräneras så att den inte är vattensjuk och så att den blir trevligare att vara på.

Den nya parken blir klar under våren och då kommer du att hitta både utegym, planer för beachvolleyboll och -handboll och ett soldäck intill badet. Odlingsplatsen vid lekplatsen Prinsessor och drakar får bland annat nya odlingslådor, ett växthus och en grillplats.

Så påverkas du

  • Det kommer att vara trafik inne i området, bland annat transporter till och från odlingsplatsen.
  • Gång- och cykelvägen från Rödkullagatan till badet är avstängd för allmänheten under hela arbetet. Vägen är avstängd för att byggtrafiken till och från platsen där vi bygger den nya parken går den vägen.
  • Framkomligheten är begränsad längs gång- och cykelvägen från Drottninghögs centrum mot lekplatsen och odlingsplatsen under stora delar av byggtiden. Välj gärna annan väg om du har möjlighet. Vägen kommer att vara helt avstängd när vi gräver och lägger nya vattenledningar där, preliminärt under cirka en vecka.

Vi testar en SMS-tjänst för störningsinformation. Du kan anmäla dig till den för att få information om störningar som kan påverka dig som bor eller har verksamhet på Drottninghög. Här kan du läsa mer om hur du anmäler dig.

Här kan du se en bild på hur parken kommer att se ut

Här kan du se en bild på hur odlingslådorna kommer att se ut