Konstverket på konstväggen klart

På onsdagen den 13 november målades Drottninghögs nya konstvägg med de motiv som ska pryda väggen under vintern. Väggen är sex meter lång och två meter hög och står vid odlingslådorna på Drottninghög. Väggen är ett samarbete mellan Helsingborgshem, IdéA och stadsbyggnadsförvaltningen.

De tre väletablerade graffitikonstnärerna Jimmy Skize, Tim Nedrup och Andreas Enelind började sitt arbete redan klockan åtta på morgonen. Klockan tre på eftermiddagen hade motiven tagit form på väggen, men arbetet var fortfarande i full gång.

– Något sånt här har inte funnits i Helsingborg tidigare och det känns jättekul att den ligger just på Drottninghög där det bor så många barn och unga. Vi vill visa hur graffiti kan se ut om man gör det på ett lagligt och välplanerat sätt. Folk får oftast bara se dålig graffiti, berättar Tim Nedrup och Jimmy Skize.

Många människor besökte väggen under dagen för att se målningen ta form. Representanter från Helsingborgshem, IdéA och stadsbyggnadsförvaltningen trängdes med både lokalpress och Drottninghögs nyfikna invånare.

– Att få chansen att möta människor, kunna förklara vad vi gör och prata om graffiti är en del av poängen. Vi har fått många positiva tillrop och det är jättekul, säger Jimmy Skize.

Det nu färdiga motivet ska vara kvar under hela vintern. Framåt våren ska väggen utvärderas för att se hur man kan gå vidare med projektet.

Vill du veta mer om konstnärerna och vad de gör, läs här: http://www.skize.se http://www.newalldesign.se/