Fira Drottninghög med oss den 16 juni kl. 12-15!

Det bubblar på Drottninghög – det byggs nya bostäder, befintliga bostäder renoveras och hela området har blivit så fint med park, körsbärslund, friluftsbad, prinsesslekplats och vackra odlingar.

Den 16 juni är det äntligen dags att inviga HelsingborgsExpressen. Då passar vi på att fira Drottninghög! Pyttetåget är på besök och ger guidade visningar av området, vi får möjlighet att besöka en av Helsingborgshems nyrenoverade lägenheter och de andra byggaktörerna bjuder på roliga aktiviteter. På den här sidan hittar du allt du behöver veta om programmet för dagen.

Guidad tur med Pyttetåget

Pyttetåget är på besök och tar oss med på en guidad tur runt Drottninghög.  (begränsat antal platser, endast en åktur/person)

Visning av nya lägenheter

Titta in i en av Hel­singborgshems nyrenoverade lägenheter.

Hälsa på hos byggaktörerna

Hälsa på hos några av byggaktörerna som bygger på området och se exempel på hur deras nya lägenheter och förskola kommer se ut. Testa om du kan gräva dig ”ända till Kina” med grävmaskinen.

Brandbil, lådcykel, OV Helsingborg-match, Expressbuss och Idé A

I Drottninghögsparken får du möjligheten att provsitta en brandbil eller testa en lådcykel, kolla OV Helsingborgs uppvisning – och ta chansen att vara med och spela en match.. Titta in till Idé A och se vad för roliga aktiviteter de bjuder på, och passa på att uppleva den nya Expressbussen som står parkerad på Grönkullagatan. De gemen­samma grillarna i området är tända, så ta gärna med något gott att grilla!

Invigning av HelsingborgsExpressen på Vasatorpsvägen, hållplatserna Drottninghög centrum

På båda busshållplatserna är det fest idag! En av hållplatserna på området har dagen till ära förvandlats till ett vardagsrum. Slå dig ner, prata med andra eller läs en god bok från bokhyllan – boken får du sedan ta med dig hem. På den andra hållplatsen bjuds det på fika – hembakat med saft och kaffe samt glass till barnen.

Fredriksdalskommittén

Kom och fika med Fredriksdalskommittén på busshållplats Drottninghög centrum, Vasatorpsvägen. Här bjuds det på hembakat med saft och kaffe samt glass till barnen.

Fredriksdalskommittén är en ideell förening och består av engagerade invånare från Helsingborgs olika stadsdelar och är öppen för alla som har ett samhällsengagemang. Fredriksdalskommittén verkar för gemenskap, integration, mångfald och aktivitet.